Shree Hanuman chalisa

हनुमान चालीसा

श्री हनुमान चालीसा

:हर दिन पढ़ें हनुमान चालीसा इसके पाठ से हनुमानजी की परम कृपा बनी रहती है और मंगल दोष का प्रभाव भी दूर होता है।”जा पर कृपा राम की होई, ता पर कृपा करहिं सब कोई।” अर्थात जिस पर राम की कृपा होती है उस पर सबकी कृपा होती है l

angry-hanuman-1526617650-1 Shree Hanuman chalisa

jai Shree hanuman

श्री हनुमान चालीसा दोहा :

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।

Sri Guru Charan Saroj Raj Nij Man Mukur Sudhari,

बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।

Baranau Raghuvar Bimal Jasu Jo Dayaku Phal Chari

हनुमान ज्ञान गुन सागर। जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

Jai Hanuman gyan gun sagar,Jai Kapis tihun lok ujagar

राम दूत अतुलित बल धामा। अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

Ram doot atulit bal dhama,Anjaani putra Pavan sut nama

महाबीर बिक्रम बजरंगी। कुमति निवार सुमति के संगी।।

Mahabir Bikram Bajrangi,Kumati nivar sumati ke sangi

कंचन बरन बिराज सुबेसा। कानन कुण्डल कुँचित केसा।।

Kanchan varan viraj subesa,Kanan kundal kunchit kesa

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे। कांधे मूंज जनेउ साजे।

Hath vajra aur dhvaja viraje,Kaandhe moonj janeyu saje

शंकर सुवन केसरी नंदन। तेज प्रताप महा जग वंदन।।

Shankar suvan kesri nandan,Tej pratap maha jag vandan

बिद्यावान गुनी अति चातुर। राम काज करिबे को आतुर।।

Vidyavan guni ati chatur,Ram kaj karibe ko aatur

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया। राम लखन सीता मन बसिया।।

Prabu charitra sunibe ko rasiya,Ram Lakhan Sita man basiya

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा। बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

Sukshma roop dhari siyahi dikhava,Vikat roop dhari lank jarava

भीम रूप धरि असुर संहारे। रामचन्द्र के काज संवारे।।

Bhima roop dhari asur sanghare,Ramachandra ke kaj sanvare

लाय सजीवन लखन जियाये। श्री रघुबीर हरषि उर लाये।।

Laye Sanjivan Lakhan jiyaye,Shri Raghuvir harashi ur laye

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई। तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

Raghupati kinhi bahut badai, Tum mam priye Bharat hi sam bhai

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं। अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं।।

Sahas badan tumharo yash gaave,Asa kahi Shripati kanth lagaave

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा। नारद सारद सहित अहीसा।।

Sankadhik Brahmadi Muneesa,Narad Saarad sahit Aheesa

यम कुबेर दिगपाल जहां ते। कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

Yam Kuber Digpaal jahan te ,Kavi Kovid kahi sake kahan te1

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा। राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

Tum upkar Sugreevahin keenha,Ram milaye rajpad deenha

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना। लंकेश्वर भए सब जग जाना।।

Tumharo mantra Vibheeshan maana,Lankeshwar bhaye sab jag jana

जुग सहस्र जोजन पर भानु। लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

Yug sahastra jojan par Bhanu,Leelyo tahi madhur phal janu

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं। जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

Prabhu mudrika meli mukh mahee,Jaladhi langhi gaye achraj nahee

दुर्गम काज जगत के जेते। सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

Durgam kaj jagath ke jete,Sugam anugraha tumhre tete

राम दुआरे तुम रखवारे। होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।

Ram dwaare tum rakhvare,Hoat na agya binu paisare

सब सुख लहै तुम्हारी सरना। तुम रच्छक काहू को डर ना।।

Sub sukh lahae tumhari sar na,Tum rakshak kahu ko dar naa

आपन तेज सम्हारो आपै। तीनों लोक हांक तें कांपै।।

Aapan tej samharo aapai,Teenhon lok hank te kanpai

भूत पिसाच निकट नहिं आवै। महाबीर जब नाम सुनावै।।

Bhoot pisaach nikat nahin aavai,Mahavir jab naam sunave

नासै रोग हरे सब पीरा। जपत निरन्तर हनुमत बीरा।।

Nase rog harae sab peera,Japat nirantar Hanumant beera

संकट तें हनुमान छुड़ावै। मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

Sankat te Hanuman chudhavae,Man kram vachan dhyan jo lave

सब पर राम तपस्वी राजा। तिन के काज सकल तुम साजा।।

Sab par Ram tapasvee raja,Tin ke kaj sakal Tum saja

और मनोरथ जो कोई लावै। सोई अमित जीवन फल पावै।।

Aur manorath jo koi lavai,Soi amit jeevan phal pavai

चारों जुग परताप तुम्हारा। है परसिद्ध जगत उजियारा।।

Charon jug partap tumhara,Hai persidh jagat ujiyara

साधु संत के तुम रखवारे।। असुर निकन्दन राम दुलारे।।

Sadhu Sant ke tum rakhware,Asur nikandan Ram dulhare

अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता। अस बर दीन जानकी माता।।

Ashta sidhi nav nidhi ke dhata,As var deen Janki mata

राम रसायन तुम्हरे पासा। सदा रहो रघुपति के दासा।

Ram rasayan tumhare pasa,Sada raho Raghupati ke dasa

तुह्मरे भजन राम को पावै। जनम जनम के दुख बिसरावै।।

Tumhare bhajan Ram ko pavai,Janam janam ke dukh bisraavai

अंत काल रघुबर पुर जाई। जहां जन्म हरिभक्त कहाई।।

Anth kaal Raghuvir pur jayee,Jahan janam Hari Bakht Kahayee

और देवता चित्त न धरई। हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।

Aur Devta chit na dharahi,Hanumanth sehi sarve sukh karehi

संकट कटै मिटै सब पीरा। जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

Sankat kate mite sab peera,Jo sumirai Hanumat balbeera

जय जय जय हनुमान गोसाईं। कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।

Jai Jai Jai Hanuman Gosayin,Kripa karahu Gurudev ki nyahin

जो सत बार पाठ कर कोई। छूटहि बन्दि महा सुख होई।।

Jo sat bar path kare kohi,Chutahi bandhi maha sukh hohi

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा। होय सिद्धि साखी गौरीसा।।

Jo yah padhe Hanuman Chalisa,Hoye siddhi sakhi Gaurisa

तुलसीदास सदा हरि चेरा। कीजै नाथ हृदय महं डेरा।।

Tulsidas sada hari chera,Keejai nath hridaye mein dera

दोहापवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

Pavan tanay sankat harana, Mangal moorati roop I

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।

Ram Lakhan Sita sahit, Hridaya basahu sur bhoop II

जय श्रीराम, जय हनुमान, जय हनुमान।

Jai shree Ram,Jai Hanuman Kaise sidhha kre hanumaan chalisha

हनुमान चालीसा सिद्ध कैसे करें

आध्यात्मिक शास्त्रों के अनुसार, कलयुग में हनुमानजी की भक्ति को श्रेष्ठ, प्रथम और अत्यंत प्रभावी माना जाता है। हनुमानजी की भक्ति अत्यंत सीधी और शीघ्र फलदाता मानी जाती है। यह भक्ति हमें अदृश्य आपदाओं से सुरक्षा प्रदान करती है, साथ ही ग्रह-नक्षत्रों के दुष्ट प्रभावों से भी रक्षा करती है। हनुमानजी की कृपा प्राप्त करने का सर्वोत्तम उपाय हनुमान चालीसा का नित्य पाठ है।इस साधना का आरंभ साधक को श्रीराम नवमी, हनुमान जयंती, या किसी भी मंगलवार की रात्रि पर किया जा सकता है, जब समय 10 बजे के बाद हो। साधक को स्नान करके लाल या भगवे रंग के वस्त्र पहनने के बाद लाल आसन पर बैठना चाहिए। सकाम और निष्काम, दोनों ही क्रियाओं में समर्थ होना चाहिए।साधक को अपने पास एक पात्र में 108 भुने हुए चने या 108 तिलों की रेवड़ी रखनी चाहिए। उसके बाद, साधक को लाल रंग के वस्त्रों से सजीव बनाने के लिए लाल वस्त्र बिछाना चाहिए, जिस पर हनुमानजी का चित्र, यन्त्र, या मूर्ति स्थापित की जाएगी। इसके साथ ही, भगवान गणपति का एक छोटा सा विग्रह या प्रतीक भी रखना चाहिए। इसके बाद, दीपक और धूप-अगरबत्ती को जलाकर पूजा की जानी चाहिए।

For More Spritual content please visit here

Hanuman Chalisa video here

Leave a comment

Instagram
WhatsApp
Travis Kelce’s Endearing Moment with Taylor Swift- Says I Love You TAYLOR SWIFT’S Deepfake Image SCANDAL 5 Steps To Stop Overthinking 5 Food To include in your Diet for Hair Growth Justin Timberlake New Song : ‘Selfish’ at Memphis Concert